Психологія інклюзивної освіти - Гошовська, Дарія Тарасівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Основними завданнями «Психології інклюзивної освіти» є формування знань про організацію, зміст та методичне забезпечення інклюзивної освіти в Україні, загальнокультурних та професійних компетенцій, необхідних для ефективної діяльності в якості організаторів та виконавців програм інклюзивного навчання дітей з порушеннями психофізичного розвитку.Навчальна дисципліна "Психологія інклюзивної освіти" призначена для студентів денної та заочної форм навчання. Метою навчальної дисципліни «Психологія інклюзивної освіти» є формування системи знань, умінь та навичок з психолого-корекційної діяльності психолога, що забезпечують реалізацію функцій, покладених на корекційного психолога та можливість самореалізації і самовдосконалення.
Keywords: інклюзивне середовище,; індивідуальна програма розвитку; ІРЦ; корекція