Проблеми та напрями модернізації інфраструктури українсько-польського кордону - Лозінський, Сергій Михайлович (My University, 2025)
Особливість інфраструктури прикордонних регіонів України та Республіки Польща визначається їх транзитною здатністю, якістю обслуговування, що визначає певні стандарти та вимоги до розбудови інфраструктури кордонів. Головним завданням урядів обох країн є створення умов для нарощування можливостей щодо обслуговування значно більшої кількості потоків вантажів та людей, розширення асортименту та покращення якості послуг, залучення додаткових інвестицій, розвитку прикордонних територій та інтенсифікації транскордонного співробітництва загалом.
Keywords: нормативно-правове регулювання перетину кордону; міграційні потоки; розбудова інфраструктури кордонів