Проблема подібності та її роль у розвитку теоретичної та математичної фізики - Шевчук, Іван Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Проаналізовано основні проблеми подібності в теоретичній та математичній фізиці. Показано вплив акустичних робіт І. Ньютона на становлення оптичної інтерференції. Встановлено зв’язок між малими коливаннями ідеальної рідини та хвильовою функцією квантової механіки. Також встановлена подібність між акустичними та електромагнітними ударними процесами.
Keywords: гідродинаміка; квантова механіка; проблеми подібності; число Рейнольдса; закон Снелла