«В футбол треба грати неодмінно!» Футбольна термінолексика художніх творів Юрія Смолича як репрезентація українського футбольного дискурсу в Наддніпрянській Україні в першій половині ХХ століття - Процик, Ірина (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Статтю присвячено аналізові основних тематичних груп футбольної термінолексики, яка функціює в художніх текстах Юрія Смолича. Зафіксовані футбольні назви зіставлено з футбольними найменуваннями, які вживали в Галичині до Другої світової війни. З’ясовано, що художні твори Юрія Смолича містять надзвичайно цінний фактичний матеріал, який відображає особливості розвитку українського футбольного дискурсу в Наддніпрянській Україні в першій половині ХХ століття.
Keywords: український футбольний дискурс; Юрій Смолич; художній текст; футбольна термінолексика; тематичні групи футбольної лексики