Інтелектуальна міграція та її вплив на інноваційний розвиток України - Білик, Петро (Луцьк: Вежа-Друк, 2023)
Міграція інтелектуального капіталу є важливим аспектом розвитку країни в сучасному світі. Протягом тривалого періоду Україна відчуває втрату висококваліфікованих фахівців, які обирають роботу за кордоном. Ситуація стала ще більш складною через війну з росією і масову міграцію населення, що призвела до втрати внутрішнього та зовнішнього потенціалу, але особливо болюче вплинула на інтелектуальний капітал країни. Інтелектуальний капітал – це ключовий ресурс, на якому ґрунтується інноваційний потенціал країни та її здатність до забезпечення сталого економічного зростання. У цьому контексті, проблема міграції інтелектуального капіталу або ж інтелектуальна міграція набуває особливого значення та актуальності.
Keywords: інтелектуальний капітал; інноваційний розвиток; міграція інтелектуального капіталу; 338.334.56(477)