Основи гідротехніки і меліорації - Полянський, Сергій Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Методичне видання вміщує десять тем практичних робіт, завдання до самостійної роботи, перелік питань до заліку, список використаної та рекомендованої літератури із дисципліни «Основи гідротехніки і меліорації». Викладені основи зрошувальних і осушувальних меліорацій, режим зрошення і техніка поливу сільськогосподарських культур, осушувальні і осушувально-зволожувальні меліорації, меліорації заболочених заплав, спеціальні види осушення. Особлива увага приділена питанням культуртехнічних меліорацій, агролісомеліорації і лісовпорядкуванню. Для студентів географічних спеціальностей вищих навчальних закладів, викладачів, спеціалістів відповідних профілів. Видання може бути корисним для всіх, хто цікавиться основами гідротехніки і меліорації.
Keywords: географія; грунт; грунтовий профіль; земельні ресурси; гідротехніка; меліорація; 626.8(07)