Психолого-педагогічні умови формування комплексного розуміння здорового способу життя майбутніх учителів - Кокойло, Ю. О.; Kokoilo, Yu. O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто проблему збереження здоров’я та ведення здорового способу життя (ЗСЖ) студентами педагогічного університету, сформульовано нове визначення поняття здоров’я, яке має максимальне смислове наповнення, досліджено рівень розуміння майбутніми учителями ЗСЖ, обґрунтовано потребу формування у них комплексного розуміння ЗСЖ та запропоновано систему психолого-педагогічних умов, спрямованих на його досягнення. This article studies the problem of maintaining health and a healthy lifestyle (HLS) by the students of Pedagogical University. A new definition of health, which contains the maximum semantic content is formulated. The understanding level of the future teachers healthy lifestyle is investigated, the necessity for the formation of their complex understanding of healthy lifestyles is grounded and the system of psychological and pedagogical conditions directed at achieving it is proposed.
Psychological and Pedagogical Conditions of Complex Understanding of Healthy Lifestyle of the Future Teachers
Keywords: життєві цінності; здоров’я; фізичне; психічне; соціальне; духовне здоров’я; здоровий спосіб життя; потреба у здоровому способі життя; психолого-педагогічні умови; life values; health; physical; mental; social; spiritual health; healthy lifestyle; the necessity in a healthy lifestyle; psychological and pedagogical conditions