Сутність концепції місцевого економічного розвитку - Маковецька, Лариса Олексіївна; Коритко, Михайло Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Одним з основних завдань на сьогодні є реалізація економічних можливостей територіальних громад. Еволюція теоретичних підходів місцевого економічного розвитку тривала впродовж останніх 60–70 років. Зміни відбувалися за двома напрямами: відповідальності за місцевий економічний розвиток (перехід до управління із центрального на місцевий рівень), практики та методологіі (зміна переліку інструментів). Вплив таких чинників, як розвиток технологій, глобалізація й зростання конкуренції, істотно позначився на еволюції концепції місцевого економічного розвитку
Keywords: економіка; економічний розвиток; місцевий економічний розвиток; місцеве самоврядування; 338.2