Сутність соціально-педагогічної профілактики віктимної поведінки підлітків – учнів загальноосвітніх шкіл - Терпелюк, Володимир; Terpelyuk, Volodymyr (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті досліджено специфіку соціально-педагогічної профілактики віктимної поведінки підлітків, її основні засади, форми роботи; спрямування індивідуальної віктимологічної профілактики на підлітків як потенційних жертв та їх мікросередовище; основні суб’єкти профілактики віктимної поведінки підлітків – такі інститути соціалізації, як сім’я та школа; можливості превентивної допомоги підлітку за допомогою корекції його віктимних рис. The article examines the specific social and educational prevention teens victim behavior, its basic principles, modalities, individual direction victimological prevention in adolescents as potential victims and their microenvironment, consideration of the main subjects of victim prevention of adolescents social institutions such as family and school, for preventive care adolescent victimization by correcting its features.
The Essence of Social and Educational Prevention Victim Behavior Teens – School Children
Keywords: віктимна поведінка підлітків; профілактика віктимної поведінки; превентивна допомога; adolescent victim behavior; victim behavior prevention; preventive care victim of crime