Розвиток сільськогосподарської кооперації на Волині у складі Польщі (1921-1939 рр.). Кооперативний союз “Гурт” - Шабала, Ярослав Миколайович (My University, 2003)
Помітним явищем у господарсько-економічному житті Волині у період між двома світовими війнами був кооперативний рух. Кооперація охопила практично всі сфери, пов’язані із виробництвом, переробкою та збутом продукції, забезпеченням населення необхідними товарами, кредитуванням виробників і т.п. Особливо інтенсивно і динамічно розвивалася сільськогосподарська кооперація.
Keywords: Кооперативний союз; кооперація; аграрна реформа; господарство; селянин