Значення податку на доходи фізичних осіб у системі територіальних фінансів - Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Tsymbaliuk, I. O. (Буковинський державний фінансово-економічний університет, 2013)
У статті визначено, що основу системи територіальних фінансових ресурсів становлять місцеві бюджети, формування яких є водночас умовою і результатом соціально-економічного розвитку територій. Розглянуто значення податку на доходи фізичних осіб у процесі формування дохідної частини місцевих бюджетів. На прикладі Волинської області проаналізовано джерела надходжень до місцевих бюджетів. Визначено умови, що впливають на рівень надходжень від оподаткування доходів. In the article is certain, that basis of the system of territorial financial resources local budget, forming of which is at the same time a condition and result of socioeconomic development of territories. Сonsidered the value of the tax on profits of physical persons in the process of forming profitable part of local budgets. On the example of the Volyn region are analysed the sources of receipts in local budgets. Certainly terms which influence on the level of receipts from taxation of profits.
Keywords: податок на доходи фізичних осіб; tax on profits of physical persons; місцеві бюджети; local budgets; податкові надходження; taxes receipts