Творимо майбутнє відповідально й ощадливо : програма соціально-фінансової освіти й виховання для учнів загальноосвітніх навчальних закладів - Петрович, Валерій Степанович; Petrovych, Valerii S.; Цюман, Т. П.; Tsiuman, T. P.; Авельцева, Т. П.; Aveltseva, T. P.; Молочний, В. В.; Molochnyi, V. V. (Міністерство освіти і науки України, ВБО Український фонд «Благополуччя дітей», Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Запропонована програма соціально-фінансової освіти й виховання побудована на пріоритетах і методичних ідеях всесвітнього руху із соціальної та фінансової освіти дітей у віці 3–18 років – програмах «Афлатот» (3–5 років), «Афлатун» (6–14 років) і «Афлатін» (15–18 років), які пояснюють дітям основи бюджетування власних коштів, вчать бути ощадливими та приймати виважені рішення. Навчаючись за цією програмою соціальної та фінансової освіти й виховання, учні отримають рекомендації й навички як правильно розпорядитися своїми грошима, подолати складні фінансові й матеріальні обставини, у яких дехто з них та їхні родини перебувають, а також зможуть досягти добробуту в майбутньому.