Історія мови: програма нормативної навчальної дисципліни - Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є мовна система на шляху історичного розвитку до сучасної французької мови. Міждисциплінарні зв’язки: фонетика, граматика, лексикологія, типологія, соціолінгвістика. Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: 1. Французька мова у сім’ї романських мов. 2. Старофранцузький період (ІХ – ХІІІ ст.) 3. Середньофранцузький період (ХІV – XV ст.) 4. Ранній та новофранцузький періоди (ХVІ ст., ХVІІ-ХVІІІ ст.)
Програма навчальної дисципліни «Історія мови» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавр напряму Філологія (Мова та література (французька))
Keywords: мовна система; історичний розвиток; сучасна французька мова; романські мови; старофранцузький період; середньофранцузький період; ранній та новофранцузький періоди