Рекреаційний потенціал гідрологічних об’єктів ПЗФ Головненської ТГ Волинської області - Чижевська, Лариса Тарасівна; Нич, Михайло Михайлович; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Качаровський, Роман Євгенович (Научно-издательский центр "Sci-conf.com.ua", 2021)
Окреслено передумови формування територіальних громад Волинської області, зокрема Головненської. Деталізувано кліматичні умови та визначити найбільші водні об’єкти ТГ. Досліджено наявні природоохоронні об’єкти на території громади, зосереджено увагу на гідрологічних. Детально охарактеризано гідрологічні об’єкти виявлено їх потенційні природоохоронні та рекреаційні можливості, визначено механізми покращення функціонування гідрологічних об’єктів для подальшого використання у туристичній галузі.
Keywords: Волинська область; Головненська ТГ; туризм; рекреація; природно-заповідний фонд; об’єкти ПЗФ; гідрологічні об’єкти ПЗФ; гідрологічна пам’ятка природи; 911.3:379.8(477.82-72)