Конфліктологія та теорія переговорів - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, Yevheniia B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою навчальної дисципліни є оволодіння студентами певною системою знань і формування вміння використовувати їх на практиці. Завдання навчальної дисципліни: 1. Усвідомлення місця й ролі конфліктології в суспільстві; 2. Ознайомлення з найважливішими теоретичними розробками, експериментальними і прикладними дослідженнями вітчизняних та зарубіжних конфліктологів, а також методами їх використання в міжнародних відносинах; 3. Підвищення рівня конфліктологічної компетентності майбутніх міжнародників за допомогою набуття спеціальної підготовки у галузі управління конфліктами різних рівнів; 4. Озброєння ефективними структурними методами та стилями управління конфліктами відповідно до конкретної ситуації; 5. Оволодіння сучасними методиками передбачення та попередження власне конфліктів.
Keywords: конфліктологія; теорія переговорів; посередництво