Традиційна господарська діяльність євреїв Волинської губернії: торгівля і ремесла - Надольська, Валентина Василівна; Nadolska, Valentyna V. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2000)
У статті за матеріалами Волинської губернії аналізуються традиційні напрями економічної діяльності євреїв смуги осілості у XIX - на початку XX ст. - торгівля, ремесла і промисли. Звернуто увагу на обмежувальне спрямування щодо господарювання євреїв законодавчої діяльності російського самодержавства.
Keywords: Волинська губернія; євреї; торгівля; ремесла; оренда