Атрибуція та експертиза пам’яток історії та культури - Дмитренко, Алла Адамівна; Dmytrenko, Alla A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Робоча програма навчальної дисципліни «Атрибуція та експертиза пам’яток історії та культури» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки ОКР «бакалавр», напряму підготовки 6.020100 «Музейна справа і охорона пам’яток історії та культури». Об’єктом вивчення навчальної дисципліни є пам’ятки історії та культури. Предметом вивчення навчальної дисципліни є методи наукового визначення та опису пам’яток історії та культури, що дозволяють на основі комплексного міждисциплінарного підходу встановити їх автентичність і цінність. Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів : 1. Методи та методики атрибуції та експертизи культурно-історичних цінностей. 2. Культурно-історичні цінності як об’єкти атрибуції та експертизи .
Keywords: робоча програма; атрибуція; експертиза; пам’ятки історії та культури; методи експертизи культурних цінностей; методики експертизи пам’яток; культурно-історичні цінності