Основні патогенетичні ланки дегенеративно-дистрофічних процесів - Андрійчук, Ольга Ярославівна; Andriіchuk, Olga Ya. (Львівcький державний університетт фізичної культури, 2015)
Розглянуто основні теорії та погляди на патогенез дегенеративно-дистрофічних процесів у тканинах суглобів. Подано сучасні напрацювання щодо впливу факторів ризику розвитку остеоартрозу. Даними для аналізу слугували погляди вчених та динаміка наукових напрацювань щодо механізму запуску та прогресування остеоартрозу. Доведено, що патогенез дегенеративно -дистрофічний процесів має складний характер із поліетіологічними факторами запуску. Установлено, що дляпризупинення прогресування патологічних змін дієвим засо-бом можуть бути впливи на модифіковані чинники розвитку остеоартрозу. Examines the basic the ories and views on the pathogenesis of degenerative -dystrophic processes in the tissues of the joints. Shows the current developments regarding the impact of risk factors for osteoarthritis. Data for the analysis were used as the views of scientists and dy namics of scientific developments regarding the launch mechanism and progression of osteoarthritis It is proved that the pathogenesis of degenerative-dystrophic processes is complex with politologie factors. Established that in order to suspend the progression of pathological changes can serve as an effective means of influence on modified factors of osteoarthritis.
The main pathogenetic link degenerative processes
Keywords: остеоартроз; патогенез; фактор ризику; osteoarthritis; pathogenesis; risk facto