Інституційна структура легітимності президентської влади в Україні - Огребчук, Павло Михайлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі досліджується інституційна структура легітимності президентської влади в Україні, чинники, що впливають на її формування, а також шляхи підвищення ефективності взаємодії президентської інституції з іншими суб’єктами публічного управління. Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Розглянуто стан наукового вивчення теми, окреслено джерельну базу та методологічні засади. У роботі визначено важливість інституційної структури президентської влади в Україні, її вплив на стабільність публічного управління та довіру громадян. Проаналізовано основні чинники, що визначають легітимність президентської влади, та методологічні засади її дослідження. Особливу увагу приділено правовим механізмам, які забезпечують легітимність президентської влади в Україні, а також взаємодії інститутів публічного управління в контексті цих механізмів. У роботі також досліджено роль виборів, діяльності Президента України та реформи Адміністрації Президента у зміцненні інституційної легітимності. У третьому розділі розглянуто діяльність Президента України в умовах російсько-української війни та її вплив на легітимність влади. Завершується робота рекомендаціями щодо вдосконалення інституційної структури, що сприятиме підвищенню ефективності президентської влади та стабільності публічного управління в Україні. Кваліфікаційна робота містить корисну інформацію для фахівців у галузі публічного управління, політики та права
Keywords: легітимність; президентська влада; публічне управління; інституційна структура; вибори; реформи; стабільність; ефективність; Україна