Професійний спорт - Савчук, Світлана Іванівна; Захожа, Наталія Яківна; Мудрик, Жанна Станіславівна; Валькевич, Олександр Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У методичних рекомендаціях розглянуто: діяльність у професійному спорті спортсменів, тренерів та інших фахівців, яка полягає у підготовці та участі у спортивних змаганнях серед спортсменів-професіоналів; основні джерела доходів спортсменів-професіоналів; нормативно-правові акти, статутні та регламентні документи відповідних суб'єктів сфери фізичної культури і спорту та міжнародних спортивних організацій. Рекомендовано для студентів спеціальностей: 017 «Фізична культура і спорт», тренерам ДЮСШ, фахівцям в сфері фізичної культури і спорту.
Лекція 1. Професійний спорт як навчальна дисципліна 5
Лекція 2. Історія розвитку професійного спорту 17
Лекція 3. Особливості розвитку професійного спорту в Україні 39
Лекція 4. Розвиток спорту вищих досягнень на сучасному етапі 45
Keywords: професійний спорт; спортсмени-професіонали; спортивні змагання; тренери; 796.071(072)