Оцінка ефективності техніко-тактичної діяльності баскетболістів з урахуванням відмінностей періодів ігрової діяльності - Сушко, Руслана Олександрівна; Ал-Фартуси, Мустафа Асаад Муншид; Sushko, Ruslana; Al Fartusі, Mustafa Asaad Munshyd (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Досліджено, що проблеми реалізації техніко-тактичної підготовленості пов’язані зі збереженням рівня спеціальної працездатності в умовах накопичення втоми. Відсутність відмінностей техніко-тактичної діяльності при командних й індивідуальних діях спортсменів на самому початку ігрової діяльності свідчить про достатній рівень їхньої командної підготовленості. Проблеми виникають при реалізації ТТД у другій половині гри, коли на спортсменів починає впливати стомлення. Очевидно, що це пов’язано з рівнем підготовленості спортсменів до конкретного матчу й, зокрема, з можливостями реалізації спеціальної витривалості, її ключового компонента – можливості компенсації втоми в процесі спеціальної ігрової діяльності. It is shown that the problem of implementing technical and tactical training related to the conservation level of special performance in terms of accumulation of fatigue. The absence of difference in technical and tactical activities of team and individual athletes actions in the beginning of game activity indicate the adequate command preparedness of athletes. Problems arises in the implementation of the TTD in the second half, when athletes begin to influence fatigue. Obviously, this is due to the level of preparedness of athletes to a particular match and in particular to implement a special endurance, its key component – the possibility of compensation of fatigue in the course of special gaming activities.
Evaluating the Effectiveness of Technical and Tactical Basketball Considering Differences in Periods of Gaming
Keywords: баскетбол; техніко-тактична підготовленість; стомлення; basketball; technical and tactical training; fatigue