Політичний марафон Олександра Лукашенка: «спортсмени з народом» - Кулик, Сергій Михайлович (Донецький національний університет імені Василя Стуса, 2021)
Розглянуто участь спортсменів Республіки Білорусь в акціях протесту проти фальсифікації на виборах президента країни та подальших дій режиму О. Лукашенка. Встановлено, що громадянська позиція спортсменів набула інституційної організованості і суттєво впливає на перебіг політичних процесів у країні.
Keywords: акції протесту; «Марш спортсменів»; «Свободное объединение спортсменов Беларуси» (SOS BY); «Білоруський фонд спортивної солідарності»; санкції МОК