Спосіб одержання сульфону алкенілзаміщеного тіобензімідазолу - Сливка, Наталія Юріївна; Slyvka, Nataliia Yu. (My University, 2011)
Спосіб одержання сульфону алкенілзаміщеного тіобензімідазолу, що включає операцію окиснення вихідного продукту гідроген пероксидом із розрахунку сульфід : Н202 = 1:1 в льодяній оцтовій кислоті, який відрізняється тим, що попередньо одержують спиртові розчини 3-бромо(йодо)метил-9-Н-2,3-дигідротІазоло[2,3-Ь-бензімідазолів, охолоджені до 0-5 °С, у які додають гідроген лероксид у співвідношенні 1:10, здійснюють синтез при перемішуванні у присутності каталізатора К2\Л/Од»2Н20 (1:4), виділяють продукт реакції шляхом додавання 10 % водного розчину бісульфіту натрію після витримки у часі реакційної суміші та ідентифікують одержані речовини як си-льфони алкенілзаміщеного тіобензімідазолу - (3-бромо(йодо)метил-9-Н-2,3-дигідро-1,1діоксотіазоло[2,3-Ь]бензімідазоли). 2. Спосіб одержання сульфону алкенілзаміщеного тіобензімідазолу за п. 1, який відрізняється тим, що час витримки реакційної суміші складає 90-110 год.
Keywords: спосіб одержання; сульфон; алкенілзаміщений; тіобензімідазол; окиснення; гідроген пероксид; оцтова кислота; калію вольфрамат