Православна церква у Волинському воєводстві (1921–1939 рр.) - Нерода, Інна Юріївна (My University, 2024)
Роботу присвячено комплексному дослідженню історії Православної церкви у Волинському воєводстві в 1921–1939 рр. Сучасні підходи наукового пізнання та доступ до архівних матеріалів дають змогу комплексно дослідити історію Православної церкви у Волинському воєводстві міжвоєнного періоду. Запропонована дисертація – перше цілісне дослідження церковно-релігійного життя православних українців краю в міжвоєнний період.
Keywords: автокефалія; віряни; Волинське воєводство; волинський експеримент; Друга Річ Посполита; ієрархія; конфесія; митрополит; міжвоєнний період; Парламентська репрезентація Волині; польська влада; православ’я; Просвіта; українізація; церква; 271.2(477.82)-9"1921/1939"(043.5)