Відіменні прізвища жителів смт Володимирець Рівненської області - Коміссарова, Анастасія; Скорук, Ірина (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті проаналізовано відіменні прізвища жителів смт Володимирець Рівненської області. З’ясовано, що прізвища лексико-семантичного способу творення співвідносні з власними особовими іменами, переважно християнськими за походженням, та їхніми розмовними варіантами. Виявлено, що серед прізвищ морфологічного способу творення переважають антропоніми з формантом -ук /-юк. Проведений аналіз репрезентує церковно-християнські, давньослов’янські та запозичені імена
Keywords: антропонім; прізвище; власна особова назва; церковнохристиянське ім’я; давньослов’янське ім’я