Культурна ідентичність як сприйняття чужого - Колосок, Тетяна Святославівна; Колосок, Татьяна Святославовна; Kolosok, Tetiana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Висвітлено особливості процесу сприйняття чужого, проаналізовано чуже в його чужинності й чуже як інше, а також культурний етноцентризм і релятивізм як підходи у сприйнятті та оцінюванні інших культур. Освещены особенности процесса восприятия чужого, анализируется чужое в его чуждости, и чужое как другое, а также культурный етноцентризм и релятивизм в качестве подходов восприятия и оценивания иных культур. The features of “Strange” perception process are considered, Strange in its strangeness, and Strange as Other, as well as cultural ethnocentrism and relativism, as approaches in perception and evaluation of other cultures are analyzed.
Культурная идентичность как восприятие чужого
Cultural Identity as “Strange” Perception
Keywords: сприйняття культури; восприятие культуры; perception of culture; чуже; чужое; Strange; інше; другое (иное); Other; етноцентризм; етноцентризм; ethnocentrism; культурний релятивізм; культурный релятивизм; cultural relativism