Теоретичні основи формування діалогічного мовлення здобувачів початкової освіти - Здіховська, Тетяна; Бурило, Тетяна (Вежа-Друк, 2023)
Формування діалогічного мовлення у процесі навчання рідної мови вимагає всебічного обґрунтування поняття “діалог”, зʼясування його теоретичних основ шляхом проєктування на загальнофілософську площину через відповідні лінгвістичні, лінгводидактичні та окремі методичні категорії. З цією метою необхідно визначити місце діалогу в освітньому процесі загальноосвітньої школи. Формування діалогічного мовлення учнів початкових класів повинно здійснюватися на комунікативно-діяльнісній та функціонально-стилістичній основах, що забезпечить розвиток мовної і мовленнєвої компетенції учнів.
Keywords: діалогічне мовлення; освітній процес; здобувач початкової освіти; 371.13:373.3