“…Де діється чудо часу“: українська лірика початку ХХІ ст. в аспекті категорії темпоральності - Лавринович, Лілія Богданівна; Lavrynovych, Liliia B. (Open Publishing Ludwig-Maximilians-Universität, 2017)
Мета розвідки – аналіз темпоральних аспектів у сучасній українській поезії. Автори (Наталка Білоцерківець, Василь Махно, Маріанна Кіяновська, Ірина Старовойт) моделюють власний естетичний досвід рецепції часу та реалізують відповідний ‘набір’ образів-мотивів. Поети з різною мірою цілісності формують власну філософію часу або лише долучаються до поетичної традиції фіксації образу часу в усій його розмаїтості.

The aim of the research consists in the analysis of temporal aspects in modern Ukrainian poetry. The authors (Natalka Bilotserkivets, Vasyl Makhno, Marianna Kianovska, Iryna Starovoyt) construe their own aesthetic experience of time perception and implement the respective ‘set’ of images-motifs. Poets to various extents form their own philosophy of time or simply join the poetic tradition of image of time fixation in all its diversity.
“…where the wonder of time is happening”: ukrainian poetry of the beginning of xxi century) with regard to the category of temporality
Keywords: сучасна українська лірика; темпоральні мотиви; образ часу; філософія часу; modern Ukrainian poetry; temporal motifs; image of time; philosophy of time