On the Need of Regional Development of Ukraine - Niczyporuk, J.; Нічипорук, Я.; Ничипорук, Я. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Generally it is possible to assume that a regional development is a growth of the economic potential of the country, resulting in the improvement in the standards of living of residents of the region and an increase in its competitiveness. The regional development constitutes the task of the self-government of the province in Poland. One should assume that the regional development will also become an element of reforming the legal system of Ukraine.Регіональний розвиток є питанням вели- чезного значення, що виникає, насамперед, у зв’язку зі вступом Польщі до Європейського Союзу, але також повинно стати викликом для України. У цілому можна вважати, що регіональний розвиток - це зростання по- тенціалу економіки країни, він передбачає покращення стандартів життя мешканців регіону й зростання його конкурентоспроможності. Регіональний розвиток у Польщі - завдання самоврядування воєводства. Слід па- м’ятати, що регіональний розвиток також стане елементом реформування системи правосуддя України. У Польщі регіон має самоврядний характер, тобто пов’язаний із системою одиниць територіального самовря- дування. Територіальне самоврядування бере участь у реалізації публічної влади. Механізм цієї участі має специфічні юридичні підстави. Хоч територіальне самоврядування - це юридичне поняття, однак воно не має свого законодавчого визначення. Суть територіального самоврядування розкривається через організаційний і політичний аспекти.
Про потребу регіонального розвитку України
Keywords: region; regional development; self-government of the province; Ukraine; регіон; регіональний розвиток; самоврядування регіону; Україна