Методика формування економічних компетенцій дітей дошкільного віку як запорука фінансового благополуччя - Фаловська, Ірина; Бортнюк, Тетяна (My University, 2018)
У статті розглядається питання економічної освіти й виховання, що спрямовані насамперед на розвиток у кожної дитини дбайливого ставлення до власності, вироблення вміння раціонально використовувати наявні ресурси для задоволення різноманітних потреб. Економічне виховання покликане відіграти важливу роль у формуванні в учнів таких якостей, які б відповідали суспільним інтересам і сприяли всебічному розвиткові особистості. Сучасні програми, які розробляються відповідно до вимог Міністерства освіти і науки України і спрямовані на забезпечення умов всебічного розвитку та виховання, постійно змінюються, доповнюються, вдосконалюються. На сьогоднішній день є досить актуальною проблема формування особистості майбутнього громадянина України.The article deals with the issues of economic education and education, aimed primarily at the development of a careful attitude towards the property of each child, the development of the ability to rationally use available resources to meet diverse needs. Economic education is intended to play an important role in such qualities that would meet the public interest and contribute to the full development of the individual. Modern programs, which are developed in accordance with the requirements of the Ministry of Education and Science of Ukraine and aimed at ensuring the conditions for comprehensive development and education, are constantly changing, supplemented and improved. Today, the problem of forming the personality of a future citizen of Ukraine is quite actual.
Keywords: економічне виховання; economic education; компетентність; фінансова грамотність; економічна компетенція; формування економічної грамотності особистості; competence; financial literacy; economic competence; formation of economic literacy of the individual