Регіональні особливості розвитку культурно-пізнавального туризму в країнах Північної Африки - Мандрик, Ірина Петрівна; Мельничук, Анжела Олегівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Розглянуто особливості розвитку культурно-пізнавального туризму в країнах Північної Африки. Вказано на те, всі країни регіону мають багаті й різноманітні ресурси для розвитку культурно-пізнавального туризму. Визначено країни з найбільшою та найменшою кількістю об’єктів культурної спадщини ЮНЕСКО. Названо й охарактеризовано всі об’єкти культурної спадщини ЮНЕСКО у кожній із країн регіону. Визначено головні історичні та культурні місця. Охарактеризовано райони розміщення визначних пам’яток та об’єктів архітектури в Північній Африці. Названо основні культурно-історичні туристичні центри. Визначено країни, в яких найкраще розвивається культурно-пізнавальний туризм, – Єгипет, Туніс, Марокко. Названо країни з низьким рівнем розвитку культурно-пізнавального туризму. Вказано основні причини, які гальмують розвиток культурно-пізнавального туризму в Алжирі, Лівії та Судані.
Keywords: культурно-пізнавальний туризм; Північна Африка; культурні пам'ятки; історичні місця; 911.3:338.48(61)