Протистояння на українсько-польському пограниччі в роки Другої світової війни у політологічному вимірі - Каліщук, Оксана Миколаївна; Kalishhuk, O. M. (Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, 2012)
Дискусія щодо українсько-польських стосунків на західних землях України у роки Другої світової війни набула широкого суспільного резонансу і, за визначенням відомого львівського історика Ярослава Грицака, стала першою великою історичною дискусією в Україні
Keywords: Волинь; Лех Качинський; Ігор Ільюшин; Олег Неменський; ОУН-УПА; Ярослав Поліщук; Анна Стронська