Інноваційна діяльність як основа професійної діяльності - Ільків, Оксана; Ilkiv, Oksana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Суспільні та соціальні тенденції розвитку України в руслі інноваційної політики потребують розгортанню інноваційної діяльності в педагогічній практиці, яка характеризується пошуком шляхів підвищення ефективності навчального процесу. Упровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес підготовки фахівців із фізичної культури спрямовані на вдосконалення навчального процесу, активізацію пошуку нових знань у системі освіти через поглиблення наукових досліджень, а також підняття наукового рівня та творчого характеру навчання. Інноваційне навчання має будуватися на взаємодії викладача й студента. Ефективним уважається впровадження в навчальний процес низки дисциплін, які б сприяли підвищенню конкурентоспроможності випускника на ринку праці, застосування модульно-розвивального навчання, інформаційно-комунікативних технологій, методів проектів. Public and social tendencies of Ukraine’s development in the scope of innovation politics demand broadening of innovative activity in pedagogical practice that is characterized by increasing of educational process effectiveness. Implementation of innovation technologies into educational process, activation of new knowledge search in educational system through deepening of scientific research and increasing scientific level and creative character of education. Innovation education must be conducted in cooperation of a professor and a student. It is considered to be effective to introduce into educational process some disciplines that would promote increasing of competitive ability of a graduating student on labour market, implementation of module educational education, informational communicative technologies, project methods.
Innovation Activity as Basis of Professional Activity
Keywords: педагогічні технології; інноваційне навчання; студенти; pedagogical technologies; innovation education; students