Хрестоматія з теоретичної фонетики англійської мови: навчально-методичні матеріали - Крисанова, Тетяна Анатоліївна; Krysanova, T. A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Навчально-методичні матеріали «Хрестоматія з теоретичної фонетики англійської мови» призначені для навчання студентів факультету іноземної філології освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр». Хрестоматія з теоретичної фонетики англійської мови має на меті познайомити студентів з першоджерелами класиків лінгвістичної науки і надати допомогу у систематизації теоретичних знань про напрямки і методи дослідження фонетичної будови сучасної англійської мови. Навчально-методичні матеріали також містять докладні бібліографічні довідки до кожного з видатних науковців із зазначенням їх внеску в розвиток теоретичної фонетики, що доповнює безпосередній зміст наданого уривка. Наприкінці хрестоматії наведено короткий глосарій основних понять теоретичної фонетики. Хрестоматія призначена для студентів, магістрантів, а також для всіх, хто цікавиться теоретичними аспектами англійської мови.
Keywords: теоретична фонетика; англійська мова; фонетична будова; варіанти вимови; theoretical phonetics; the English language; phonetic structure; pronounciation varieties