Меморіальна експозиція «Шевченківська світлиця Миколи Куделі» у Волинському краєзнавчому музеї - Філонюк, Марія; Fylonyuk, Mary (My University, 2016)
У статті висвітлено історію створення та діяльності меморіальної експозиції Волинського краєзнавчого музею «Шевченківська світлиця Миколи Куделі». Розкрито основні моменти біографії Миколи Павловича Куделі. Особливу увагу приділено характеристиці його особистих речей, документів і колекції Шевченкіани.Within this article is provided History of creation and activity memoryalnoy Exposition Volynsky Museum of Regional Studies «Shevchenkovskaya Svetlice Mbikolbi tow». On the background of socio-political life and kulturnoy Volyn 20th century by kratkoe Description Exposition raskrbivayutsya Basic momenta biography Nikolai Pavlovich tow - participant national-osvobodytelnoho movement, polytzaklyuchennoho prisons Second Pospolytoy speech and USSR, cultural obrazovatelnoho and the Public deyatelya, kollektsyonera, pochytatelya Creativity of Taras Shevchenko. Particular characteristics of Own Wikipedia udeleno of things and documents Collection Shevchenkyanbi Nikolai Pavlovich tow.
Memoryalnaya Exposition «Shevchenkovskaya Svetlice Mikoly Kydeli» in Volynsky Museum of Regional Studies
Keywords: меморільна експозиція; Шевченківська світлиця; Волинський краєзнавчий музей; колекція; memoryalnaya Exposition; Shevchenkovskaya Svetlice; Volynsky Regional Studies Museum Collection; exhibits; «Kobzar»