Використання веб-сервісу Google Maps на уроках географії - Мельник, Іванна Юріївна; Ткачук, Надія Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Розвиток інформаційних технологій суттєво змінює підходи до навчання та освіти загалом. Із кожним роком методи з використанням інтернет-ресурсів набувають все більшої популярності, особливо у сфері вивчення географії, яка вимагає від здобувачів освіти не лише знань теоретичних аспектів, а й розуміння просторових процесів, орієнтування в просторі, уміння аналізувати карти та інтегрувати різнопланову інформацію. Традиційні методи та засоби навчання географії, такі як лекції, підручники та стінні карти, часто виявляються недостатніми для досягнення цих цілей. Вони не завжди здатні забезпечити формування предметної компетентності здобувачів освіти у контексті предмету та мотивувати їх на самостійне дослідження. Використання сучасних геоінформаційних технологій та ресурсів, зокрема Google Maps, відкриває нові можливості для організації інтерактивних занять. Google Maps надає вчителям та здобувачам освіти широкий спектр інструментів для вивчення географії, забезпечуючи доступ до глобальної бази картографічної інформації, створює можливість перегляду об’єктів у режимі реального часу, укладання власних карт та маршрутів, а також застосування аналітичних даних для дослідження географічних процесів
Keywords: урок; географія; нова українська школа; Google Maps; 378.1476