Формування системи індикаторів екологічної безпеки України - Матвійчук, Наталія Миколаївна; Matviichuk, Nataliia M.; Сидорук, Світлана Володимирівна; Sydoruk, Svetlana V. (Університет економіки і підприємництва, 2018)
Розглянуто існуючі методичні підходи до оцінювання стану екологічної безпеки держави та її регіонів. Обґрунтовано, що до переліку індикаторів екологічної безпеки необхідно включити показники, що стосуються екологічного стану сфер довкілля та відображають ризик настання НС екологічного характеру, а також економічні та соціальні показники.The existing methodical approaches to the assessment of ecological security of the state and its regions are considered. It’s proved that the indicators relating to the environmental state of the environment and the risk of environmental emergencies, as well as economic and social indicators, should be included in the list of environmental security indicators.
Formation of the system of indicators of ecological security of Ukraine
Keywords: екологічна безпека; ecological security; індикатори екологічної безпеки; indicators of ecological security; методика оцінки екологічної безпеки; methodology of ecological security assessment; екологічний моніторинг; environmental monitoring; сталий розвиток; sustainable development