Поведінкові стратегії депривованої дитини в контексті втраченого родиногенезу - Гошовський, Ярослав Олександрович; Гошовська, Дарія Тарасівна; Hoshovska, Dariia T.; Hoshovskyi, Yaroslav O. (Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, 2015)
Стаття розкриває психологічну суть і специфіку просоціальної активності депривованих дітей у контексті набуття досвіду втраченого родиногенезу. Проаналізовано змістове і функціональне наповнення просоціальних поведінкових стратегій дітей в умовах депривації.

The article exposes psychological essence and specific of просоціальної activity of deprived children in the context of acquisition of lost familygenesis. The semantic and functional filling ofprosocial strategies of children is analysed in the conditions of deprivation.
Keywords: депривація; ресоціалізація; генетична психологія; втрачений родиногенез; просоціальна активність; самоактуалізація; deprivation; revitalisation; genetic psychology; lostfamilygenesis; prosocial activity; selfactualization