Магістратура як форма підготовки високопрофесійних науково-педагогічних кадрів для ВНЗ України - Супрун, М. В.; Suprun, M. V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглядається проблема підготовки високопрофесійних науково-педагогічних кадрів для вищої школи. Пропонується будувати систему магістерської підготовки з урахуванням вимог суспільства, необхідних особистісних характеристик і обов’язкових компетенцій викладачів. Дано характеристику видів професійно-педагогічної компетентності, як основи професіоналізму викладача вищої школи. The article deals with the problem of preparation of highly skilled pedagogical workers for higher school. It is suggested to build the system of master's degree preparation taking into account the requirements of society, necessary personal characteristics and compulsory competence of teachers. It is given the characteristic of professional pedagogical competence as a basis of professionalisn of teacher of higher school.
Magistrate as a form of preparation of highly skilled pedagogical workers for higher schools of Ukraine
Keywords: магістерська підготовка; master's degree preparation; компетентність; competence; суспільство; society; здібності; ability; ринкові умови; market condition; професіоналізм викладача вищої школи; professionalism of teacher of higher school