Природний рекреаційний потенціал малих річок Володимирського району Волинської області - Соловей, Віталій Васильович; Полянський, Сергій Володимирович; Лук’янова, Ганна Віталіївна; Ковальчук, Сергій Ігорович; Качаровський, Роман Євгенович; Повзун, Андрій Володимирович; Ковтунович, Віолета Ігорівна (Видавнича група "Наукові перспективи", 2023)
Природний рекреаційний потенціал басейну малих річок Володимирського району було визначено як рекреаційну ємність територій об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ). Узагальнено інформацію щодо басейнів малих річок та їх морфометричних показників. Охарактеризовано об’єкти ПЗФ малих річок, зосереджено увагу на їхньому біологічному різноманітті. Враховано особливості сучасних методик обчислення фактичної рекреаційної ємності, для Володимирського району її було визначено з використанням максимально жорстких нормативів рекреаційного навантаження. Запропоновано заходи оптимізації рекреаційного використання.
Keywords: природно-заповідний фонд; природний рекреаційний потенціал; річка; озеро; природно-заповідні об’єкти; р. Західний Буг; р. Турія; р. Стохід; р. Луга; Володимирський район; Волинська область; 911.3:330.15](477.82-72):379.8