Соціальна інтеграція внутрішньо переміщених осіб у територіальні громади - Разкевич, Юлія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Інтеграція ВПО у територіальні громади є важливим фактором забезпечення їх прав та потреб, а також сприяння миротворчому процесу та соціально-економічному розвитку країни. У першому розділі обґрунтовано теоретичні аспекти соціальної інтеграції ВПО: проаналізовано теоретико-змістову характеристику понять «внутрішньо переміщені особи», «соціальна інтеграція»; досліджено проблеми і потреби внутрішньо переміщених осіб та специфіку їх інтеграції у територіальні громади; розглянуто зміст, форми та методи соціальної роботи з внутрішньо переміщеними особами, які проживають у територіальних громадах. У другому розділі здійснено аналіз стану інтеграції внутрішньо переміщених осіб у територіальній громаді. На основі отриманих результатів опитування розроблено цикл заходів та рекомендацій щодо їх проведення для ефективної інтеграції внутрішньо переміщених осіб у територіальні громади.
Keywords: соціальна робота; соціальна інтерграція; внутрішньо переміщені особи