Психологічні особливості самодопомоги особистості в кризових ситуаціях - Логінов, Артем Ярославович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У вступі обґрунтована актуальність теми дослідження психологічних особливостей самодопомоги в кризових ситуаціях в сучасній вітчизняній та зарубіжній психології. У першому розділі магістерської роботи представлено результати теоретичного аналізу психологічних особливостей готовності до самодопомоги у студентів. Розглянуто суть такої готовності, її прояви в залежності від індивідуально-психологічних особливостей особистості, а також прояви готовності до самодопомоги в кризових ситуаціях. У другому розділі магістерської роботи представлені результати емпіричного вивчення даної теми, нами було використано методичний інструментарій, який використовується для психологічної діагностики готовності до самодопомоги у кризовій ситуації. Нами було розроблено у третьому розділі консультативно-тренінгова програма заходів по формуванню самодопомоги. Перспективою нашого дослідження вбачаємо подальший аналіз зв’язку готовності до самодопомоги в кризових ситуаціях з індивідуально-психологічними особливостями особистості. Висновки магістерської роботи містять чіткий виклад теоретичних і емпіричних результатів дослідження проблеми психологічних особливостей готовності до самодопомоги у кризових ситуаціях.
Keywords: індивідуально-типологічні особливості; рівень тривожності; самодопомога; психологічна готовність; кризові ситуації