Особливості українського танцювального фольклору в контексті практичного впровадження - Косаковська, Леся Петрівна (My University, 2021)
У статті проаналізовано питання необхідності подальшого впровадження українського танцювального фольклору у практику спеціалізованих хореографічних закладів. Застосовано історичний підхід для з’ясування стану та перспектив подальшого розвитку означеної проблеми. Для характеристики процесу утривалення танцювального фольклору визначено суперечності, вирішення яких потенційно сприятиме збереженню автентичної хореографічної традиції як феномену культурно-мистецької творчості українського народу.
Keywords: танцювальний фольклор; традиційна танцювальна культура; Василь Верховинець; Василь Авраменко