Людинознавчий підхід до навчання (інформаційно-освітній аспект) - Старко, Феодосій Васильович; Starko, Feodosii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
За вихідне положення статті взято те, що творення нової людини є водночас творенням нового суспільства. Соціально і професійно успішна людина постає як критерій та мета освіти. Зміни в сучасному суспільстві впливають на освіту, яка має адекватно й швидко реагувати на його запити на основі інформатизації, що має випереджувати інформатизацію інших напрямків суспільної діяльності.The starting point of the article is a thesis that the creation of new man is, at the same time, the creation of new society. The formation of a socially and professionally successful person becomes the criterion and goal of education. Changes taking place in modern society influence education, which needs to adequately and swiftly react to its demands on the basis of informatization. To this end, informatization should advance faster in education than in other fields of social activity.
A humanological approach to teaching (information-educational aspect)
Роботу виконано на кафедрі теорії та методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти СНУ ім.Лесі Українки
Keywords: людинознавство; інформатизація; інтелект; емоційна компетентність; humanology; informatization; education; intellect