Sztuka regionu krzemienieckiego w latach 20. i 30. XX wieku - Panfilova, Aleksandra; Sinienkij, Dmytro (Wydawnictwo Naukowe UP, 2021)
У статті проаналізовано мистецтво Кременеччини в ракурсі художнього та ідейного синтезу двох культур є одним з найактуальніших аспектів дослідження, так як події суспільного життя і культурномистецькі погляди характеризували не лише конкретний осередок, а були притаманні культурі всієї Західної України. Діаметрально протилежні за мистецькою суттю явища роками співіснували на одній території, намагаючись залучитись підтримкою населення. Цей суперечливий період розвитку волинських провідних центрів культури і досі містить чимало прихованих фактів художнього життя провінційних міст, де основним виразником демократичних поглядів стає непрофесійна творчість сільських мистецьких колективів
Keywords: Мистецтво Кременеччини; живопис; виставки; театр; художня фотографія; музика