Педагогіка і методика навчання історії - Прокопчук, Вікторія Євгенівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Одне з найбільш відповідальних завдань суспільства - освіта та виховання підростаючих поколінь. Розширення демократичних основ у школі нерозривно пов'язано з процесом формування якісно нового поповнення вчительських рядів. Від професійної підготовки, рівня духовності та культури педагога значною мірою залежить успіх освіти й виховання школярів. Вищий заклад освіти не в змозі навчити своїх студентів абсолютно всьому, розробити рекомендації на всі випадки життя. Проте, дати основні знання та вміння, які становлять основу професійної підготовки, він зобов'язаний. Для майбутніх вчителів об'єднує і завершує процес професійно-педагогічної освіти методична освіта. Програма навчальної дисципліни “Педагогіка і методика викладання історії ,” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів напряму 6.020302 «Історія» Предметом вивчення навчальної дисципліни є теоретична та практична підготовка студентів як до педагогічної практики так і до роботи в закладах освіти. Мета курсу – підготувати студентів до вивчання історії в школі. Завдання навчальної дисципліни: озброїти студентів знаннями основних закономірностей навчання й виховання, допомогти оволодіти основними практичними вміннями викладання відповідного шкільного предмету та ведення виховної роботи.
Keywords: педагогіка; методи навчання історії; Форми організації навчання; концепції виховання; управління в галузі освіти; зміст освіти