Ремарка у драматичних поемах Лесі Українки - Левчук, Юлія Олександрівна; Levchuk, Yu.O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті розглянуто роль ремарок у драматичних творах Лесі Українки біблійного циклу. З'ясовано, що ремарка відіграє значну роль у розвитку сюжету твору, а також визначає його художні особливості (особливо розгорнута белетризована ремарка). Здійснено диференціацію ремарок за структурними елементами.
Keywords: ремарка; remark; драма; drama; поема; poem