Моніторинг в системі управління ландшафтами природоохоронних територій - Караїм, Ольга Анатоліївна; Karaim, Olha A. (Національний університет водного господарства та природокористування, 2012)
Досліджено ключові аспекти моніторингу в управлінні ландшафтами природоохоронних територій, розкрито його сутність, функції та значення. Визначено роль та завдання моніторингу в системі ландшафтного управління. Розглянуто етапи здійснення моніторингу, а також запропоновано заходи для підвищення його ефективності.The article deals with key aspects of protected areas landscape monitoring. The role and tasks of monitoring in landscape managing are formulated. The main stages of such monitoring are investigated. Some improving measures for efficiency are also suggested.
Keywords: моніторинг в управлінні ландшафтами