Номінація смерті та архаїчне мислення - Жуйкова, Маргарита Василівна (Інститут народознавства НАН України, 1996)
Статтю присвячено аналізу зв'язків між концептуальною сферою смерті і нижнього світу та засобами їх номінації - одиницями різних індоєвропейських мов. Показано, як первісно синкретичні індоєвропейські корені розширяли свою семантику. Залучено дані слов'янської традиційної культури та фольклору.
Keywords: традиційна культура; міфологічна свідомість; реконструкція; етимологія; фольклор; смерть; індоєвропейська міфологія