Принумеральні прийменники як модифікатори семантики приблизної кількості в сучасній українській мові (на матеріалі українських інтернет-видань) - Межов, Олександр Григорович (Ludwig-Maximilians-Universität München (LMU), 2018)
У статті схарактеризовано причислівникові прийменники як модифікатори семантики приблизної кількості в сучасній українській літературній мові на матеріалі українських інтернет-видань. Здійснено комплексний функційний аналіз семантичних і морфологічних варіантів синтаксем приблизної кількості в суб’єктних, об’єктних та адвербіальних семантико-синтаксичних позиціях. Описано їхні формально-синтаксичні і комунікативні позиції у структурі простого речення.
Keywords: прийменник; числівник; відмінок; синтаксема; приблизна кількість